Vipit 24/7

Pikavipit ympäri vuorokauden

Pikalaina vai pankkilaina

admin

Varsin yleinen keskusteluaihe on, että kannattaako pikalainaa ottaa. Monet, kuten kansanedustaja Sampsa Kataja, ovatkin sitä mieltä, että lainaa netistä hakevat vain sellaiset henkilöt, jotka eivät lainaa muualta saa. Käytännössä tällaisia henkilöitä ovat kuitenkin kaikki, jotka tarvitsevat pientä lainaa ilman vakuuksia. Mistään muualta, kuin pikalainapalveluista ei nimittäin ole mahdollista saada pieniä lainoja.

Jos pankeista lainaa menee kysymään, pienimmätkin lainatarjoukset ovat lähes poikkeuksetta lainaa 1000 euroa. Monesti yllättävään rahantarpeeseen joutuneet ihmiset tarvitsevat kuitenkin pientä, muutamien kymmenien tai satojen eurojen lainaa, eikä silloin ole mitään järkeä ottaa lainaa tuhansia euroja.

Monet myös väittävät pikalainojen olevan törkeän kalliita vedoten useiden satojen prosenttien vuosikorkoihin, ja uskovat sokeasti pankkilainojen olevan huomattavasti edullisempia. Käsitys pikalainojen törkeän kalliista hinnoista johtuu kuitenkin vain siitä, että vuosikorko antaa täysin vääristyneen kuvan pikavippien hintatasosta. Pankeille tämä tilanne kyllä sopii kuitenkin vallan mainiosti.

Ensinnäkin pankit saavat omat lainansa näyttämään vuosikorkojen avulla selvästi edullisemmilta, kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Tokihan pankkien kannalta on suotuisampaa ilmoittaa asuntolainan koroksi muutamia prosentteja, kuin että jos kulut ilmoitettaisiin euroissa. Olisihan se nyt huomattavasti kalliimman näköistä, jos asuntolainan koroksi ilmoitettaisiinkin reilusti 50,000 euroa muutamien prosenttien sijaan. Pikavippi on todellisuudessa lähes poikkeuksetta pankkilainaa edullisempi vaihtoehto. Vipeille kuluja tulee keskimäärin 25 senttiä lainattua euroa kohden, kun pankkilainoille kuluja tulee noin 80 senttiä jokaista lainaeuroa kohden.


Copyright © 2019 Vipit 24/7