Vipit 24/7

Pikavipit ympäri vuorokauden

Kuluttajat vippien puolella

admin

Suomen suurin pikalainayritys Risicum on tehnyt kuluttajakyselyn, josta selviää että kuluttajat suhtautuvat pikavippeihin myönteisesti, huomattavasti myönteisemmin kuin yleensä annetaan ymmärtää. Kyselyyn vastasi yli 500 kuluttajaa, ja heistä 94 prosenttia kokee pikalainat erittäin tärkeäksi palveluksi, jota ei ole saatavilla pankeista tai muista rahoituslaitoksista.

Yhdeksän kymmenestä kyselyyn vastanneista henkilöistä kertoi suhtautuvansa pikavippeihin joko positiivisesti tai neutraalisesti. Kahdeksan kymmenestä vastaajasta on pikavippitoiminnan rajoituksia vastaan, mikäli se estää kuluttajien mahdollisuuden saada lainaa ilman vakuuksia pikalainapalveluista. Kyselyyn vastaajat kertoivat olevansa valmiita maksamaan vippien kulut kun on tarjolla heti lainaa netistä ja voi näin välttää esimerkiksi sähkölaskun myöhästymisen ja sähköjen katkeamisen.

84 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoikin, että pikavippi tulee käytettyä laskujen maksamiseen ja hätätapauksiin, kuten yllättäviin lääkärikuluihin. 77 prosenttia vastanneista kertoi, että ilman vippejä heillä ei olisi mitään mahdollisuutta selvitä aina laskuistaan.

Lähes jokainen kyselyyn vastanneista kertoi voivansa itse pitää huolen, että pystyy maksamaan lainansa takaisin. Kysely siis kumoaa useita pikavippitoimintaan liittyviä myyttejä, kuten esimerkiksi sen, että pikalaina otetaan useimmiten öisen juhlimisen rahoittamiseen. Risicum toteutti kyselynsä kuluvan vuoden huhtikuussa nettisivuillaan.


Copyright © 2019 Vipit 24/7